طراحی یا چاپ

طراحی یا چاپ، کدام یک مقدم بر دیگری؟

طراحی یا چاپ امروزه تنها یک هنر نیستند. بلکه به دلایل روزافزون و تبدیل شدن به جزئی از تار و پود زندگی انسان‌ها تبدیل به صنعتی پر زرق و برق و ضروری برای ما شده است. از این رو لازم است کمی دقیق‌تر در این صنعت واکاوی کنیم.

و به یک سوال مهم برخورد می‌کنیم که احتمالا شبیه به این سوال است که اول مرغ بود یا تخم مرغ؟ آن سوال همان سوال عنوان این مقاله است.

 آیا اول طراحی بوده که منجر به چاپ شده یا چاپ موجب ایجاد صنعتی به نام طراحی شده است؟

در این مقاله قصد داریم به این سوال بپردازیم و امید است که بتوانیم طراحی یا چاپ را درست تحلیل کرده باشیم.

طراحی یا چاپ

دو روح در یک بدن

احتمالا مثال یک روح در دو بدن را شنیده‌اید و می‌دانید به کسانی یا چیزهایی اطلاق می‌شود که از یک نوع سلایق و علایق و یک ریشه باشند اما در دو بدن و کارایی مختلف.

طراحی یا چاپ درست برعکس این رفتار می‌کند. یعنی اگر واقع‌نگر باشیم هر کدام از این اصطلاح طراحی و چاپ داستانی متفاوت برای خود داشته، این داستان در شروع و ادامه جدا از هم بوده است. اما در انتها مانند دو رودی که به همدیگر می‌رسند تبدیل به یک رود بزرگ‌تر می‌شوند.

از این رو پس می‌توان گفت طراحی یا چاپ ، از دو روح مختلف تشکیل شده‌اند و تقریبا هیچ کدام در دیگری تاثیر مستقیمی ندارد. اینجاست که می‌بینم نمی‌توان مانند مرغ و تخم با این قضیه روبرو شد.

چگونه طراحی و چاپ یک رود بزرگ را تشکیل داده اند ؟

حال که متوجه شدیم تقریبا تقدم خاصی بین طراحی یا چاپ نمی‌باشد و این دو از سرمنشایی جدا می‌باشند. سوال مهم‌تری ایجاد می‌شود. که پس چگونه این دو امروزه یک رود بزرگ را تشکیل دادند؟ آیا صرفا یک اتفاق طبیعی یا تاریخی در صنعت تبلیغات بوده است؟ در ادامه مقاله به این سوال می‌پردازیم.

طراحی یا چاپ

قطعات پازلی که درست نشستند

طراحی یا چاپ را به راحتی می‌توان از فرضیه اتفاقی بودن و طبیعی بودن الحاق آن‌ها مبرا کرد. چرا که هردو توسط انسان به وجود آمدند و دست طبیعت از این اتفاق کوتاه است. اما مسلما بعد از ایجاد چاپ بود که متوجه شدند این دو می‌تواند دو قطعه پازل و چفت در کنار یکدیگر باشند.

طراحی یا چاپ

حتما بخوانید : هنر لیتوگرافی

کمی عمیق‌تر نگاه کنیم. چاپ با طراحی توانست خودش را بیشتر مطرح کند و وابستگی دنیا به خود را اعلام کند. در واقع درباره این که ما شدیدا امروزه به صنعت چاپ در همه نوع آن، مانند چاپ بروشور ، چاپ کاتالوگ و … وابسته شدیم، مهمترین عامل آن طراحی بوده است. از این رو طراحی یک پایه مهم در صنعت چاپ بوده است. اما این اتفاق یک سوی نبوده و تنها چاپ نیست که از این قرابت سود برده است. بلکه طراحی یا چاپ مکمل یکدیگر بودند. طراحی نیز اگر صنعت چاپ به وجود نمی‌آمد نهایتا می‌توانست از دیواره‌های غار بر روی پوست حیوانات و دست نوشته‌های محدود برسد و دیگر به این گستردگی نیاز به طراحی دیده نمی‌شد.

از این رو طراحی و چاپ ،امروزه دو جزء دور از هم، اما کاملا وابسته به یکدیگر می‌باشند.

اشتراک گذاری

پیمایش به بالا