3 تفاوت اساسی چاپ افست و چاپ دیجیتال

3 تفاوت اساسی چاپ افست و چاپ دیجیتال

چاپ افست و چاپ دیجیتال دو نوع متفاوت از چاپ هستند که هر یک از آن ها دارای ویژگی های منحصر بفردی است. پس از انجام کلیه خدمات مربوط به طراحی کاتالوگ، طراحی بروشور، طراحی لوگو و … نوبت به انتخاب چاپ می رسد. انتخاب تکنولوژی چاپ افست و چاپ دیجیتال امری کاملا سلیقه ای و مرتبط با نیازهای مشتریان است. در حقیقت این دو نوع روش چاپ بهترین، سریع ترین و اقتصادی ترین روش های موجود در بازار کشور به حساب می آیند. اگر شما هم قصد دارید از خدمات مربوط به طراحی و چاپ استفاده کنید، بهتر است با 3 تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال آشنا شوید. در ادامه این مطلب قصد داریم با مفهوم چاپ افست و چاپ دیجیتال آشنا و سپس تفاوت های این دو روش چاپ را بررسی کنیم؛ با مجموعه طراحی و چاپ نگاران همراه باشید.

چاپ افست و چاپ دیجیتال

چاپ افست چیست؟

چاپ افست یک روش چاپ سنتی و بسیار محبوب است که از قرن 19 میلادی تا به امروز در صنعت چاپ استفاده می شود. این روش بر پایه اصول سیلندری و انتقال جوهر از یک آبشار چاپ به غلطک های چاپ استوار است. در ابتدا، آبشار چاپ که شامل الگوهای چاپ است، تهیه می شود. سپس غلطک های چاپ با استفاده از این آبشار وارد فرآیند چاپ می شوند و جوهر به طور دقیق برروی سطح انتقال پیدا می کند. این فرایند پیچیده با استفاده از اجزایی مانند آبشار چاپ، واحد چاپ، آبشار تصحیح و واحد نقاله انجام می شود.

در فرآیند تولید چاپ افست، مراحل مختلفی از آماده سازی تا خشک کردن وجود دارد. آماده سازی شامل تبدیل فایل های طراحی به فرمت قابل چاپ و ساخت الگوهای چاپ بر روی آبشار است. در مرحله چاپ، غلطک ها با استفاده از جوهر ایستاده بر روی آبشار، الگوها را بر روی کاغذ یا مواد دیگر چاپ می کنند. سپس، محصول خشک می شود و آماده انتقال به مرحله نهایی می شود. کاربردهای چاپ افست بسیار وسیع هستند. این روش به دلیل کیفیت مطلوب و قابلیت چاپ در حجم بالا، در صنایع مختلفی از جمله چاپ کتب، مجلات و حتی برچسب ها و کارت های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.

3 تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال، به عنوان یک روش نوین در عرصه چاپ، با بهره گیری از تکنولوژی های دیجیتال و کامپیوتری، فرآیند چاپ را بهبود بخشیده و امکان تولید سریع و با کیفیت بالا را فراهم آورده است. در این رویکرد، جایگزینی پلیت ها و غلطک های چاپ با فرآیندهای دیجیتال به منظور انتقال تصاویر و متون به سطح چاپ انجام می شود. یکی از ویژگی های بارز این روش، قابلیت چاپ فردی و شخصی سازی بالاست که در تولید چاپ های تبلیغاتی، کتب، گرافیک های دیجیتال و کارت های تجاری بسیار موثر است.

یکی از مزایای اساسی چاپ دیجیتال، سرعت بالا و انعطاف پذیری در تولید است. در مقایسه با روش های سنتی چاپ، نیاز به تغییرات زمان بر در ابزارهای چاپ به شدت کاهش می یابد و امکان واکنش سریع به نیازهای مختلف مشتریان فراهم می شود. از سوی دیگر، این تکنولوژی مناسب ترین گزینه برای تیراژهای کمتر است. زیرا هزینه و زمان تناسبی کمتری نیاز دارد. همچنین، چاپ دیجیتال به عنوان یک روش دوستدار محیط زیست نیز شناخته می شود. چرا که موجب کاهش بهره وری منابع و تولید کمترین هدر رفت ممکن می گردد.

3 تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال

انعطاف در تغییرات

چاپ دیجیتال به دلیل عدم نیاز به تغییرات زمان بر در ابزارهای چاپ، به سرعت به تغییرات واکنش می دهد و در کمترین زمان ممکن نیازهای مشتریان را برآورده می کند. این موضوع یکی از تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال محسوب می شود. در حالی که چاپ افست نیازمند تعدادی تنظیمات و تغییرات اساسی می باشد و برای تغییرات کوچک زمان زیادی نیاز دارد. این ویژگی انعطاف پذیری در چاپ دیجیتال به کاربران این امکان را می دهد تا به سرعت و با کمترین هزینه به تغییرات مختلف پاسخ دهند. به طور کلی، تفاوت های بین چاپ افست و چاپ دیجیتال نشان دهنده نقاط قوت و ضعف هر یک از این فرآیندها در شرایط مختلف است و انتخاب بین آنها بستگی به نیازها و متغیرهای خاص هر پروژه دارد.

تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال

پروسه چاپ

یکی از تفاوت های اصلی بین چاپ افست و چاپ دیجیتال، فرآیند و پروسه چاپ است. در چاپ افست، از پلیت های چاپ و غلطک های چاپ استفاده می شود که نیازمند آماده سازی مراحل پیشین است. این فرآیند پیچیده تر و زمان بر است. در مقابل، چاپ دیجیتال بدون نیاز به پلیت ها و غلطک ها عمل می کند و مستقیما از فایل های دیجیتال چاپ می شود، که این موضوع باعث افزایش سرعت و انعطاف پذیری در تولید می شود. با وجود این تفاسیر، هم چنان توصیه می شود جهت چاپ در تیراژهای بالا از چاپ افست استفاده شود. زیرا این روش چاپ در تیراژ بالا بسیار اقتصادی و کم هزینه تر از چاپ دیجیتال می باشد.

زمان و هزینه

چاپ دیجیتال به طرز ناباورانه ای سریع است. به طوری که جهت چاپ تبلیغات و انواع فرایندهای چاپی با زمان محدود، بسیار مناسب است. این درحالی است که چاپ افست به دلیل تدارکات اولیه کندتر است. بنابراین، توجه دقیق به زمانی که وجود دارد، در انتخاب روش چاپ اقتصادی تعیین کننده است. اگر فرصت کم و تنگ است، چاپ دیجیتال بهترین گزینه می باشد و باید به سراغ سرویس دهندگان مشهور و دارندگان چاپ تصویرگذاری مستقیم Direct Imaging (DI) رفت. هنگام انتخاب روش و انجام کار چاپی توجه به بودجه نیز بسیار حائز اهمیت است .

اگر حجم کار چاپی اندک باشد، چاپ دیجیتال به مراتب ارزان تر از چاپ افست است. اگر کار چاپی کم، در زمان کوتاه و محدودی مورد نیاز باشد، می بایست به سراغ چاپ دیجیتال رفت تا هم زمان و هم هزینه پایین بیاید. یکی از فواید کلیدی چاپ دیجیتال نمونه گیری دقیق از کار چاپی است. این نمونه می تواند با سرعت و هزینه کم تهیه شود، که با در دست داشتن این نمونه می توان دقیقا آنچه که در نهایت چاپ می شود را پیش بینی کرد. بنابراین، زمان و هزینه از دیگر تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال به حساب می آیند.(منبع)

امتیاز خود را ثبت کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 17 =

پیمایش به بالا