فایل لایه باز، که اغلب با پسوندهایی مانند PSD (فتوشاپ) یا AI (ایلوستریتور) شناخته می شوند، اجازه می دهند تا طراحان و کاربران بتوانند به تمامی عناصر یک طراحی گرافیکی، مانند متون، تصاویر، اشکال و سایر المان ها به صورت جداگانه دسترسی داشته باشند و آن ها را ویرایش نمایند. فایل لایه باز در بسیاری از پروژه های طراحی و چاپ های تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرد و راهی بسیار ساده و اقتصادی برای کسب و کارها محسوب می شود. در ادامه این مطلب قصد داریم 5 سایت ایرانی برای دانلود فایل لایه باز را به شما معرفی کنیم؛ با مجله چاپ و تبلیغات نگاران همراه باشید.
فایل لایه باز چیست؟
فایل لایه باز به فایل گرافیکی گفته می شود که در برنامه های طراحی مثل Adobe Photoshop یا Illustrator ساخته و امکان ویرایش لایه های مختلف آن را به صورت جداگانه فراهم است. این لایه ها می توانند شامل متن، تصاویر، افکت ها، اشکال و سایر المان ها باشند. که به کاربر اجازه می دهند تا هر بخش از طرح را بدون اثرگذاری بر سایر قسمت ها ویرایش کنند. استفاده از فایل های لایه باز در صنعت گرافیک بسیار متداول است. زیرا انعطاف پذیری بالایی را در زمینه طراحی و تنظیم آثار گرافیکی برای اهداف مختلف چاپ، وب و نمایش فراهم می آورد. و به افراد مختلف یا تیم های طراحی این امکان را می دهد تا به راحتی بر روی یک پروژه ویرایش و همکاری نمایند.
مزیت های دانلود فایل لایه باز
- ویرایش و تنظیمات دلخواه: تغییر رنگ ها، متون و تصاویر بدون از دست دادن کیفیت اولیه آثار ممکن است.
- طراحی مجدد و افزودن المان ها: می توان المان های جدیدی را به تصویر اضافه کرد. یا بعضی قسمت ها را حذف یا مجددا طراحی کرد.
- ایجاد نسخه های متعدد: برای اهداف مختلف بازاریابی در اندازه های متفاوت بدون نیاز به طراحی از ابتدا.
- سازگاری و یکپارچگی: فرمت های لایه باز راحت تر با سایر برنامه های نرم افزاری گرافیکی سازگار می شوند. که این امکان را می دهد تا ویرایش های پیشرفته و یکپارچه سازی با سایر طراحی ها انجام شود.
- پشتیبانی برای چاپ مرغوب: فایل های لایه باز امکانات گسترده ای برای تنظیم دقیق مناسب ترین کیفیت مورد نیاز برای انواع فعالیت های چاپی را می دهند.
- انعطاف پذیری در تیم های چند نفره: وقتی بیش از یک طراح روی یک پروژه کار می کند. فایل لایه باز اشتراک گذاری و همکاری را آسان تر خواهد کرد.
- ارتقا بازدهی کار: با استفاده از فایل لایه باز که دارای المان های مجزا و قابل ویرایش هستند. می توان به سرعت تغییراتی را اعمال کرد و به این ترتیب زمان کمتری صرف طراحی می گردد.
- استفاده مجدد در پروژه ها: المان های یک فرمت لایه باز می توانند در پروژه های دیگری مورد استفاده قرار گیرند. این موضوع کاهش هزینه و صرفه جویی در وقت را به دنبال دارد.
- تنظیم برای استفاده های خاص: تنظیم المان های فایل های لایه باز برای استفاده در مدیاهای مختلف مانند وب، موبایل و ویدیو امکان پذیر است.
معرفی 5 سایت برای دانلود فایل لایه باز
در ایران سایت های متعددی وجود دارند که جهت دانلود فایل لایه باز مورد استفاده قرار می گیرند. این وب سایت ها در زمینه های گوناگونی مانند کارت ویزیت، تراکت، بنر، لوگو و … خدمات فایل لایه باز ارائه می دهند. توجه داشته باشید که سایت های دانلود فایل لایه باز، معمولا کتابخانه ای از فایل های آماده جهت دانلود توسط طراحان، چاپخانه ها و کسب و کارهای مختلف فراهم می کنند. لازم به ذکر است که ممکن است برخی از این سایت ها به روزرسانی نشوند یا استفاده از خدمات آن ها رایگان نباشد. در ادامه به معرفی 5 سایت جهت دانلود فایل لایه باز می پردازیم:
گرافیران (filestore.graphiran.com)
گرافیران یک منبع جامع جهت دانلود فایل لایه باز گرافیکی از جمله فتوشاپ و ایلوستریتور می باشد و همچنین آموزش های مرتبط با گرافیک را نیز ارائه می دهد.
فرا گرافیک (faragraphic.com)
فرا گرافیک یکی از وب سایت های مناسب جهت دانلود فایل لایه باز محسوب می شود که طیف وسیعی از فرمت های گرافیکی کاربردی نظیر اینفوگرافیک ها، موکاپ ها و قالب های آماده را ارائه می دهد.
ایران موکاپ (mockupiran.com)
سایت تخصصی برای دانلود موکاپ های با کیفیت لایه باز که برای ارائه طرح های گرافیکی به کار می روند. در حال حاضر، ایران موکاپ یکی از اقتصادی ترین و بهترین سایت های دانلود فایل لایه باز در کشور به حساب می آید.
جی اف ایکس دانلود (gfxdownload.ir)
جی اف ایکس دانلود، پلتفرمی است که گستره ای از فایل های لایه باز گرافیکی از جمله انواع تصاویر وکتور، قالب های وب سایت و پروژه های آماده افتر افکت را به مشتریان عرضه می کند.
گرافیک برگر (graphicburger.com)
گرافیک برگر یکی دیگر از وب سایت های پرطرفدار در زمینه طراحی گرافیک و دانلود فایل لایه باز است که به صورت پولی و رایگان فرمت های PSD، وکتور، آیکون و … ارائه می دهد. این وب سایت در زمینه های مختلفی مانند قالب های وب سایت، بروشور، کاتالوگ، کارت ویزیت و … فایل های لایه باز دارد. (منبع)