آشنایی با انواع طراحی گرافیک

آشنایی با انواع طراحی گرافیک

انواع طراحی گرافیک دارای دامنه وسیعی از تخصص ها و کاربردها می باشد که از ساختار بندی ویژوال و انتقال پیام های مشخص استفاده می کند. این حوزه شامل طراحی بصری هویت برند، نظیر طراحی خلاقانه لوگو، سربرگ ها، طراحی انواع بروشور، طراحی کاتالوگهای صنعتی و تجاری و… است که همگی به دنبال معرفی و تثبیت نام تجاری در ذهن مخاطبان هستند. علاوه بر این، طراحی چاپی نیز بخش بزرگی از این حیطه را تشکیل می دهد که شامل تولید موارد تبلیغاتی مانند چاپ بروشور، پوسترها، تراکت ها، چاپ سالنامه و سررسید، چاپ کاتالوگ و بیلبورد‌ها است. در عصر دیجیتال، طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) نیز اهمیت قابل توجهی پیدا کرده اند. این دو حوزه شامل خلق تعاملات کاربردی و بصری در بسترهای دیجیتال مانند اپلیکیشن ها و وب سایت ها هستند.

همچنین، طراحی محتوای چند رسانه ای و انیمیشن نیز بخش هایی حیاتی در انواع طراحی گرافیک دیجیتال را تشکیل می دهند. که در آن ها، تصاویر، صدا و ویدئو ترکیب می شوند تا پروژه نهایی با جذابیت بیش از پیش ایجاد شود. نقش طراحی گرافیک در صنایع چاپ و نشر کتاب، مجله و روزنامه نیز قابل توجه است و به این معناست که آن ها به بهینه سازی چیدمان متون، تصاویر و سایر عناصر بصری جهت ارائه یک تجربه مطالعه منسجم می پردازند. در هر یک از این زمینه ها، اصول طراحی اساسی چون تناسب، تعادل، تاکید، تکرار و استفاده صحیح از فضا به کار گرفته می شوند تا مفهومی روشن و اثربخش به مخاطب منتقل شود. در ادامه این مطلب قصد داریم با انواع طراحی گرافیک آشنا شویم؛ با مجموعه چاپ و تبلیغات نگاران همراه باشید.

طراحی گرافیک چیست؟

طراحی گرافیک فرآیندی است که در آن افراد از تصاویر، نوشتار و ایده های هوشمندانه و مدرن استفاده می کنند تا پیام را به شکلی جذاب و موثر به دیگران منتقل کنند. این کار به وسیله انتخاب رنگ، فونت، تصاویر، اشکال و طراحی کلی صورت می پذیرد که همگی با هدف جلب توجه مخاطب و ارتقا شناخت یک محصول، خدمت یا برند انجام می شوند. طراحان گرافیک این ترکیب های بصری را در مواردی نظیر بسته بندی محصولات، وب سایت ها، بنرهای تبلیغاتی و موارد چاپی به کار می گیرند تا یک داستان یا پیام را به شیوه ای بصری به مخاطب ارائه دهند.

انواع طراحی گرافیک

انواع طراحی گرافیک

  • طراحی هویت برند (Brand Identity Design)
  • فرایند طراحی تبلیغات (Advertising Design)
  • طراحی وب و رابط کاربری (Web and UI Design)
  • تجربه کاربری (UX Design)
  • طراحی موشن گرافیک (Motion Graphics Design)
  • بخش طراحی بسته بندی (Packaging Design)
  • طراحی چاپ (Print Design)
  • بخش طراحی نشریات (Publication Design)
  • تایپوگرافی (Typography Design)
  • طراحی دیجیتال و چند رسانه ای (Digital/Multimedia Design)
  • مجموعه طراحی انیمیشن (Animation Design)
  • محتوای تعاملی (Interactive Content Design)
  • طراحی لباس و مد (Fashion and Apparel Design)
  • فرایند طراحی اطلاعات و داده‌ ها (Information Graphics and Data Visualization)
  • طراحی محیطی (Environmental Design)
  • طراحی گرافیکی بازی های کامپیوتری (Game Graphics Design)
  • بخش طراحی کارت های دعوت و مراسم (Invitation and Event Graphic Design)
  • طراحی گرافیکی سازمانی و دولتی (Corporate and Government Graphics Design)
  • طراحی برای محتوای تصویری (Editorial Graphic Design)
  • بخش طراحی علائم و نمادها (Icon Design)

طراحی هویت برند چیست؟

طراحی هویت برند، که یکی از انواع طراحی گرافیک به شمار می رود، شامل مجموعه ای از عناصر بصری می شود. که یک سازمان جهت نمایش تصویر خود و ارتباط با مخاطبان به کار می برد. این عناصر شناسه های یکپارچه ای مانند لوگو، فونت، رنگ، الگو، کارت ویزیت، سربرگ ها و سایر موارد بازاریابی چاپی و دیجیتال را شامل می شوند. و با هدف ایجاد یک تصویر ذهنی مشخص و متمایز از برند در افکار عمومی طراحی می گردند.

طراحی تبلیغاتی؛ یکی از محبوب ترین انواع طراحی گرافیک

طراحی تبلیغاتی؛ یکی از محبوب ترین انواع طراحی گرافیک

طراحی تبلیغاتی در زمینه گرافیک به فرایندی اشاره دارد. که طی آن عناصر بصری و متنی با هدف ایجاد یک پیام بازاریابی موثر و جذاب برای مخاطبان هدف، مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع طراحی، که اساس کمپین های تبلیغاتی را شکل می دهد، شامل تولید پوسترها، بروشورها، بیلبوردها، آگهی های چاپی و دیجیتال و همچنین محتوای تصویری برای شبکه های اجتماعی می باشد. در این فرایند، طراحان از طریق بررسی دقیق مخاطبان، پیام و هدف را با استفاده از تکنیک های گرافیکی نظیر تصاویر جذاب، ترکیب رنگی هماهنگ و تایپوگرافی قابل توجه، ارتباطی ماندگار با مشتریان ایجاد می کنند. در حال حاضر طراحی تبلیغاتی، یکی از محبوب ترین انواع طراحی گرافیک در کشور ما محسوب می شود.

طراحی وب و رابط کاربری

طراحی وب و رابط کاربری به انگلیسی Web and UI Design، که از جمله تخصص های مدرن در انواع طراحی گرافیک به شمار می روند. شامل مجموعه ای از رویکردها در خلق تجربه ای ایده آل و بهبود تعاملات کاربران با وب سایت ها و اپلیکیشن ها می شود. این شاخه، که از جمله مهم ترین بخش های حضور آنلاین یک برند به حساب می آید، تمرکز خود را بر توسعه رابط کاربری قرار می دهد. که هم از لحاظ ظاهری، زیبا و دلنشین باشند و هم از نظر کاربردی و دسترسی آسان برای کاربران تبدیل به تجربه ای مناسب شوند.

انواع طراحی گرافیک چیست؟

طراحی تجربه کاربری (UX Design)

تجربه کاربری، مخفف آن UX Design، عبارت است از فرآیند بهبود کلی تجربه کاربران هنگام استفاده از محصولات یا سرویس ها، به طریقی که استفاده از آن ها راحت، مفید و لذت بخش باشد. طراحی UX که یکی از کارآمدترین انواع طراحی گرافیکی به شمار می رود، بر درک عمیق نیازها و محدودیت های کاربران تاکید دارد. این روش طراحی با استفاده از تحقیقات کاربر محور، تست کاربرد پذیری، ساخت نمونه های اولیه و نمایش طراحی، به بهترین شکل ممکن تعامل بین محصول و کاربر را شکل می دهد. هدف نهایی طراحی UX، ارتقا رضایتمندی مشتریان از طریق بهبود قابلیت استفاده، دسترسی و تعامل در حین استفاده از محصول به منظور ایجاد تجربیات ماندگار و مثبت است.

طراحی بسته بندی (Packaging Design)

اکثر محصولات به منظور محافظت و آماده سازی جهت ذخیره، توزیع و فروش، نیاز به شکلی از بسته بندی دارند. اما طراحی بسته بندی نیز می تواند مستقیما با مصرف کنندگان ارتباط برقرار کند. که این مسئله، طراحی بسته بندی را به ابزاری بسیار ارزشمند در بازاریابی تبدیل می کند. هر جعبه، بطری شیشه ای و کیف، هر قوطی، ظرف، یا قوطی در دار، فرصتی برای بیان ماجرای یک برند است. طراحان بسته بندی مفاهیمی را ایجاد می کنند. مدل هایی را توسعه می دهند و فایل های آماده به چاپی را برای یک محصول می سازند. این کار به دانشی تخصصی در زمینه فرآیندهای چاپ و درکی قوی از طراحی و تولید صنعتی نیاز دارد. در حال حاضر، این رشته، یکی از انواع طراحی گرافیک مدرن و پر تقاضا در کشور محسوب می شود.(منبع)

امتیاز خود را ثبت کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − دو =

پیمایش به بالا