راهنمایی برای انتخاب بهترین فناوری چاپ در دفتر فنی

راهنمای انتخاب بهترین فناوری چاپ در دفتر فنی

فناوری چاپ در دفتر فنی یکی از نکات مهم در راه اندازی کسب و کارهای وابسته به چاپ است. در واقع، موضوعی با عنوان بهترین فناوری چاپ وجود ندارد. هریک از فناوری های ساخته شده در چاپگر ها جهت انجام فرایندهای مخصوصی است. یعنی، هر تکنولوژی وظیفه و کارایی خاصی در کسب و کارهای وابسته به چاپ ایفا می کند. در ابتدا موضوع بهتر است با انواع دستگاه چاپ یا پرینتر ها آشنا شویم. به طور کلی، دستگاه های چاپ به دو نوع جوهرافشان و لیزری تقسیم می شوند. این دو نوع پرینتر مزیت های متعددی دارند و هریک از آن ها در راستای فعالیت خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب قصد داریم راهنمایی برای انتخاب بهترین فناوری چاپ در دفتر فنی را به صورت جامع شرح دهیم؛ در ادامه با چاپ نگاران همراه باشید.

بهترین فناوری چاپ

فناوری چاپ در دفتر فنی

فناوری چاپ موضوع گسترده ای است که طی دهه ها پیشرفت دچار تغییرات زیادی شده است. در گذشته، فرایند چاپ در پروژه های بزرگی همچون چاپ کتاب بسیار زمانبر بود. اما با رشد و توسعه فناوری، عصر جدیدی در صنعت چاپ شکل گرفت. فناوری چاپ در چاپخانه و دفاتر فنی متوحل شد و به واسطه آن سرعت و دقت چاپ افزایش پیدا کرد. به دنبال آن هزینه چاپ کاهش پیدا کرد و صنعت چاپ مجددا جان تازه ای گرفت. همانطور که در پاراگراف اول اشاره شد، دستگاه های چاپ در دو نوع جوهر افشان و لیزری تهیه و تولید می شوند. در ادامه مبحث انتخاب بهترین فناوری چاپ، به ویژگی های این دو نوع چاپگر می پردازیم.

چاپ جوهر افشان

چاپ جوهرافشان (به انگلیسی: Inkjet Printing) یکی از روش های چاپ است که تصویر دیجیتال را با پاشش قطرات جوهر بر روی کاغذ و بستر پلاستیکی بازآفرینی می کند. چاپگرهای جوهرافشان جزء پرکاربردترین چاپگرها هستند. ایده چاپ جوهر افشان به قرن بیستم بر می گردد و در دهه 1950 میلادی بود که برای نخستین بار این تکنولوژی به طور گسترده توسعه یافت. اولین چاپگر جوهرافشان در جهان ابتدا توسط یکی از کارمندان شرکت کنون در ژاپن به نام ایچیرو اندو اختراع شد. از کاربردهای اصلی پرینتر جوهر افشان می توان به چاپ اسناد متنی، عکس های رنگی، پوسترها، کارت های تبریک، بروشورها، برچسب ها و موارد مشابه اشاره کرد. این پرینترها به دلیل سادگی استفاده و هزینه نسبتا پایین نیز برای کاربران جذابیت دارند. (منبع)

چاپ لیزری

چاپ لیزری یا پرینتر لیزری یکی از فناوری های کاربردی و پرطرفدار در صنعت چاپ محسوب می شود. در حقیقت، الکتریسیته ساکن ( الکترواستاتیک) فرایند و نقش اصلی را در این چاپ ایفا می کند. در فرایند چاپ لیزری، ابتدا تصویر یا متن مورد نظر به کمک نرم افزارهای کامپیوتری طراحی و تهیه می شود. سپس این اطلاعات توسط پرینتر به یک واحد پردازش دیجیتال ارسال می گردد. سپس، نور لیزر به طور دقیق و با دقت بالا بر روی یک واحد تحریکی به نام درام (Drum) تابیده می شود. در ادامه، نور لیزر به درام تابیده می شود و نقاط معینی را به صورت الکتریکی شارژ می کند. سپس جوهر (تونر) به تخته چرخانده می شود و به ناحیه های الکتریکی شارژ شده در درام می چسبد. در این حالت، تخته با جوهر به سطح کاغذ منتقل شده و با فشار حرارتی ثابت، جوهر به کاغذ انتقال می یابد.برای اطلاعات بیشتر مقاله استفاده از تکنولوژی های پیشرفه در چاپ را بخوانید.

فناوری چاپ در دفتر فنی

انواع فناوری چاپ

انتخاب بهترین فناوری چاپ در دفتر فنی یکی از چالش های بزرگ این حوزه کاری محسوب می شود. در واقع، انتخاب فناوری مناسب، یکی از مهم ترین نکات در راه اندازی دفاتر فنی است. گزینه ایده آلی که بتواند پاسخگو نیازهای دفتر فنی باشد، به موارد متعددی بستگی دارد. تعیین بودجه، حوزه دقیق کاری، حجم چاپ و نیازهای روزمره مهم ترین مواردی هستند که باید به آن ها توجه شود. در ثانی، آشنایی با انواع فناوری چاپ نیز حائز اهمیت است؛ در ادامه به معرفی تکنولوژی های چاپ می پردازیم:

  • چاپ افست: تکنولوژی چاپ افست اولین بار در انگلستان مورد استفاده قرار گرفت. از ویژگی های این فناوری چاپ می توان به افزایش سرعت چاپ و کاهش هزینه ها اشاره کرد. عدم اصلاح و تغییر طرح نیز بزرگ ترین عیب این تکنولوژی چاپ محسوب می شود.
  • چاپ دیجیتال: در این نوع چاپ امکان اصلاح و تغییر طرح وجود دارد. از تکنولوژی چاپ دیجیتال معمولا برای تیراژ پایین استفاده می شود. در حقیقت، چاپ دیجیتال نسخه پیشرفته چاپ افست محسوب می شود.
  • چاپ سه بعدی: تکنولوژی چاپ مدرن سه بعدی، به کاربران این امکان را می دهد که اجسام و اشکال طراحی شده را به شکل سه بعدی پرینت بگیرند. بهترین فناوری چاپ در پزشکی، چاپ سه بعدی است.
  • چاپ برروی سطوح: تکنولوژی چاپ سطوح شرایط چاپ برروی سطوح مختلف نظیر سرامیک، پارچه، لوازم دیجیتال، چوب و… را امکان پذیر می کند. این فناوری چاپ اغلب در فروشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

پیمایش به بالا