کادربندی چیست؟ آموزش کادربندی مناسب در عکاسی

کادر بندی چیست؟ آموزش کادربندی مناسب در عکاسی

کادربندی، که در زبان انگلیسی به آن “Framing” گفته می شود، یکی از اصول اساسی در عکاسی، فیلم برداری، نقاشی و طراحی می باشد که به چگونگی قرار گیری و چیدمان عناصر در یک قاب تصویری اشاره دارد. این روش جهت تاکید و فوکوس بر موضوعات خاص، هدایت چشم بیننده به نقطه کانونی تصویر، نمایش یا پنهان سازی عناصر و ایجاد حس تعادل و ترکیب بندی در تصویر استفاده می شود. کادربندی به طراحان و هنرمندان کمک می کند تا پیام های بصری خود را با کنترل بیشتری انتقال دهند و تاثیر عمیق تری بر روی مخاطب داشته باشند. کاربرد کادربندی متنوع می باشد و علاوه بر عکاسی و فیلم برداری، در طراحی وب، صنایع چاپی، تصویر سازی، تبلیغات و حتی معماری نیز به کار می رود.

استفاده از کادربندی به صورت ارادی می تواند به مخاطب کمک کند تا حس فضا، عمق و ساختار را بهتر درک کند و با عناصر تصویری به شکل موثری تعامل داشته باشد. اما چالش مهم، آموزش کادربندی صحیح است. در حال حاضر آموزش های متعددی در قالب آموزش کادربندی در سطوح مختلف وجود دارد. در ادامه این مطلب قصد داریم با کادربندی آشنا شویم و به صورت جامع به آموزش کادربندی بپردازیم؛ با مجموعه طراحی و چاپ نگاران همراه باشید.

کادربندی چیست؟ (framing in photography)

کادربندی نوعی تکنیک هنری و فنی است که در آن فضای محدودی از صحنه یا تصویر به مخاطب نشان داده می شود. تا بر روی بخش خاصی از موضوع تمرکز و تاکید ایجاد شود، بیننده را هدایت کند تا داستان یا مفهوم خاصی را دنبال کند یا حتی حالت و احساس مطلوب را برانگیزد. این روش که در عکاسی، فیلم سازی، گرافیک، طراحی وب و بسیاری از شاخه های دیگر هنر بصری به کار می رود، بسیار موثر می باشد و عنصر مهمی در ارتباطات بصری است. چرا که به شکلی منظم و معنادار، توجه بیننده را به خود جلب می کند و تجربه بصری او را شکل می دهد.

کادر بندی چیست؟

آموزش کادربندی چگونه انجام می شود؟

آموزش کادربندی به صورت پایه ای با معرفی مفاهیم اولیه شروع می شود. که شامل درک قوانین ترکیب بندی مانند قاعده یک سوم، خطوط راهنما، نقاط قوت و استفاده از کنتراست و فضای خالی برای برجسته سازی موضوع است. هنرجویان یاد می گیرند چگونه عناصر را درون یا خارج از قاب قرار دهند تا به اهداف خاصی دست پیدا کنند. برای مثال، ایجاد تعادل و هارمونی یا القا حس حرکت و دینامیسم از اصول اولیه آموزش کادربندی به شمار می روند. همچنین اصولی مانند عمق میدان، نسبت طلایی و استفاده از رنگ و نور جهت تقویت نمایه بصری در آموزش های هنرجویان وجود دارد.

با پیشرفت در سطوح آموزش، کادربندی دشوارتر می شود. که شامل استفاده از تکنیک های پیشرفته نظیر کادربندی چندگانه، تغییر نقطه دید و استفاده از ترکیب بندی غیر عمدی می شود. هنرجویان تحت آموزش در این سطح قادر به آزمایش با سبک های مختلف و اعمال مفاهیم کادربندی در پروژه های چند رسانه ای با هدف خلق آثار هنری منحصر به فرد می شوند. در سطوح بالا، کادربندی تبدیل به یک ابزار شخصی و خاص هر هنرمند می شود. که با استایل منحصر به فرد آن ها پیوند می خورد.

اهمیت کادر بندی در عکاسی

کادربندی در عکاسی از اهمیت بسزایی برخوردار است. زیرا به عکاس اجازه می دهد تا حس و موضوعی که در نظر دارد را به شکلی قدرتمند و هدفمند منتقل کند. این فرآیند به عکاس کمک می کند تا تجربه‌ تماشاگر را کنترل کند و بر روی جزئیات مهم تمرکز نماید. علاوه بر این موضوع، کادربندی موثر، عناصر نامربوط را حذف می کند. یا می تواند تاثیری در ایجاد عمق، جهت گیری و تعادل در تصویر داشته باشد. این تکنیک به مخاطب امکان می دهد که ارتباط نزدیک تر و عمیق تری با محتوای عکس برقرار و معنای واقعی یا زیرلایه های احساسی پیام ها را درک نماید. و نهایتا یک عکس ایده آل را از عکسی معمولی متمایز سازد.

آموزش کادربندی

کمپوزیسیون و کادر بندی

کادربندی در عکاسی که به آن کمپوزیسیون نیز گفته می شود. در واقع مشخص کننده چگونگی قرار گیری سوژه و سایر جزئیات در یک تصویر است. به نحوی که تمامی آن ها با هم وحدت و تناسب لازم را داشته باشند. توجه داشته باشید در کادر بندی عکاسی باید تعادل در تصویر، موازنه در نورها و رنگ ها، ریتم و هارمونی تصویر و تقارن را رعایت کرد. در کل مفهوم کادربندی در عکاسی به این صورت است که تصویر باید کاملا متناسب و یک دست مشاهده شود. تا مخاطب به راحتی با آن ارتباط برقرار کند و پیام عکس مورد نظر را دریافت کند. (منبع)

پیمایش به بالا