آشنایی با شیوه چاپ افست

استفاده از شیوه های مختلف در چاپ و طراحی نوشته و عکس منجر به خلق آثار متفاوت می شود. انتخاب بهترین روش ها در صنعت چاپ، روی نتیجه کار و همچنین هزینه های پرداختی تاثیر مستقیم دارد. بدون تردید نمی توان برای همه موارد چاپی یک متد را پیشنهاد کرد. چاپ دیجیتال و افست بیش از سایر روش ها مورد توجه قرار دارد. در این مطلب از چاپ افست و موارد کاربرد آن می گوییم.

چاپ افست چیست؟

آفست نوعی سیستم چاپ روی کاغذ است که در آن رنگ ها به صورت مجزا بر روی کاغذ، قرار می گیرد. انواع دستگاه هایی که در چاپ افست استفاده می شوند دارای یک تا پنج ستون رنگ هستند. برای مثال دستگاهی با چهار ستون رنگی قادر است هم زمان از 4 رنگ در چاپ استفاده کند.

دستگاه چاپ افست

ماشین چاپ از غلطک هایی تشکیل شده که وظیفه یکنواخت کردن رنگ ها و انتقال رنگ به زینک را بر عهده دارند.به صورت ساده در چاپ افست ابتدا زینک به وسیله غلطک آب، مرطوب می شود و سپس مرکب رنگ از طریق یکی دیگر از غلطک ها روی زینک منتقل می شود. در نهایت نقش روی زینک به روی لاستیک چاپ افتاده و از آن روی کاغذ مخصوص چاپ برگردان خواهد شد.

کاربرد چاپ آفست چیست؟

صنعت چاپ وابسته به روش های ابداعی و جدید است. در سال های اولیه، متدهای به کار رفته در چاپ و طراحی با آنچه امروزه به کار گرفته می شود، تفاوت بسیاری داشت. با پیشرفت تکنولوژی و اختراع دستگاه های مدرن چاپ، روش های جدید جایگزین شیوه های ابتدایی شد.

از چاپ به روش Offset در انواع برگه های تبلیغاتی و اطلاع رسانی می توان استفاده کرد. این روزها اغلب کارت پستال ها و کارت های تبریک به همین ترتیب، به چاپ رسیده اند. بیشترین استفاده از روش افست را می توان در این موارد دید:

چاپ افست

مزایا و معایب چاپ افست چیست؟

تنوع روش های چاپ چالش هایی را به وجود آورده است. تنها با اطلاع از مزایا و معایب یک شیوه می توان در مورد سفارش به چاپخانه، تصمیم گرفت.

مزایا

تولید سریع و ساده تر زینک و همچنین عمر طولانی تر زینک ها یکی از عمده ترین مزایای این شیوه است. بین صفحه فلزی زینک و سطح چاپ هیچ نوع تماس مستقیم وجود ندارد.

کیفیت تصاویر در مقایسه با سایر روش های چاپی پایدارتر و بالاتر است. در این روش می توان تصاویر بسیار تمیزتری را روی سطوح، چاپ کرد. در مقایسه با چاپ حروفی مسطح، سیلندر لاستیکی انطباق بیشتری با سطح چاپ دارد که در نهایت تصاویر شارپ تری را به وجود می آورد.

مهم ترین ویژگی مربوط به هزینه ارزان این نوع چاپ است که به خصوص در چاپ با تیراژ بالا اهمیت زیادی دارد.برای منابع بیشتر مقاله انواع کاغذ در صنعت چاپ را ببینید.

معایب چاپ افست

با همه مزایایی که در چاپ افست دیده می شود برخی معایب جزئی تر نیز در مقایسه با روش های فوق پیشرفته، قابل اندازه گیری است. برای مثال:

در مقایسه با چاپ rotogravure یا photogravure کیفیت تصاویر دارای افت جزئی است.

اگر زینگ به خوبی تهیه نشود امکان anodized شدن در مناطق حساس نظیر نقاط بدون چاپ، وجود دارد.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

مطالب پر بازدید

مطالب پیشنهادی برای شما

پیمایش به بالا